Hoe kan ik mijn retour online aanmelden?
Natuurlijk hopen we dat je blij bent met je nieuwe items en dat je niets hoeft terug te sturen. Zijn de items toch niet helemaal naar wens? Binnen 14 dagen na ontvangst van je pakket kun je de items retourneren.
Meld de items die je wilt retourneren aan via ons retourportaal en breng je pakketje naar een DHL servicepunt binnen 14 dagen na ontvangst van je bestelling. Meer informatie én ons retourportaal vind je op de pagina “Retouren”. 


Ik heb iets geretourneerd. Hoe kan ik mijn Klarna-factuur pauzeren?
Log in op jouw Klarna-account. Ga naar “Bestellingen” en selecteer de bestelling in kwestie. Klik op “Retour melden” en volg de instructies in Klarna. Je betaling wordt nu gepauzeerd.


Kan ik SALE items retourneren?
Yes! Dat is mogelijk. Voor het retourneren van sale items gelden dezelfde voorwaarden als voor het retourneren van niet afgeprijsde items.


Wanneer ontvang ik mijn geld terug van een geretourneerd artikel?
Na ontvangst van je retourzending verwerken wij je retour zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen. Wanneer je retour is verwerkt ontvang je van ons een e-mail ter bevestiging. Na ontvangst van je bevestigingsmail, zal je terugbetaling binnen 1-2 werkdagen worden verwerkt. Voor de terugbetaling van je retourzending wordt dezelfde betaalmethode gebruikt als waarmee jij je betaling hebt voldaan.


Wat kan ik doen als het niet lukt om mijn retour online aan te melden?
Wat vervelend dat het niet lukt om jouw retour online aan te melden. Onze klantenservice helpt je graag verder, maar je kunt zelf al een aantal dingen doen om te controleren waarom het online aanmelden van je retour niet werkt:

1. Controleer de spelling van je e-mailadres goed.
2. Controleer of je het juiste ordernummer hebt doorgegeven.
3. Check of je aanmelding van je retourzending binnen 14 dagen na ontvangst van je pakket valt. Mocht dit niet het geval zijn, dan ben je helaas te laat met retourneren.

Lukt het nog niet om je retour online aan te melden, neem dan contact op met onze klantenservice via info@jolienoe.nl


Kan ik meerdere bestellingen in 1 retour samenvoegen?
Yes! Dat is mogelijk. Bij het aanmelden van je retour via ons retourportaal zie je alle items uit de verschillende orders. Je kunt de gewenste items aanmelden en samenvoegen in 1 zak. Je hoeft voor dit samengevoegde pakket slechts 1 keer retourkosten te betalen.